Opzet Stichting Vrienden MMZ gewijzigd

Veranderende omstandigheden

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen…

Lees verder>>

Wereld Water Dag

Op 22 maart is het Wereld Water Dag. Dit jaar staat in het teken van het stimuleren van de samenwerking met internationale organisaties en naties voor schoon en voldoende water voor iedereen. Medische Missiezusters  zijn betrokken bij het waarborgen van een veilige watervoorziening voor de mensen met wie ze in de missie leven en ze bepleiten hetzelfde voor alle anderen in de wereld.

In Kenia, bij zuster Mien en zuster Gaudencia, staat schoon water voor de mensen ook hoog in het vaandel. “Thuis moeten de mensen zelf zorgen voor optimale hygiëne zodat ze niet ziek worden. Schoon drinkwater is dan toch nog vaak een groot probleem vooral voor de mensen die ver weg wonen van een schone waterplaats. Er zijn nu waterfilters op de markt gekomen die heel goed werken en waar we de mensen graag van willen voorzien”.

De filters worden in Kenia gemaakt en zijn te koop voor € 10,00. Wilt u hieraan bijdragen? U kunt uw donatie overmaken op giro 335600 t.n.v. Stichting Vrienden Medische Missiezusters o.v.v. waterfilter.

Waterfilter in gebruik

De keramiek pot heeft een dubbele wand waar een zilveren filter inzit. Het gezuiverde water komt in de emmer terecht die via een kraantje het water naar buiten brengt. De emmer wordt afgesloten met een deksel zodat er geen vuil in het water terecht kan komen. Op deze manier wordt het de mensen mogelijk gemaakt schoon drinkwater te verkrijgen.

Zo zijn we altijd bezig te zoeken naar mogelijkheden om onze mensen te kunnen helpen in hun dagelijkse leven.