Opzet Stichting Vrienden MMZ gewijzigd

Veranderende omstandigheden

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen…

Lees verder>>

Wereld Malaria Dag

Donderdag 25 april is het Wereld Malaria Dag.  Het thema voor 2013 en de komende jaren is: Investeer in de toekomst. Versla malaria.
Wereld Malaria Dag werd door de WHO lidstaten ingesteld tijdens de World Health Assembly 2007. Het is een gelegenheid om de noodzaak van verdere investeringen en aanhoudende politieke inzet voor malaria preventie en bestrijding onder de aandacht te brengen. Het is ook een kans voor onderzoekers en academische instellingen om hun wetenschappelijk werk te kunnen presenteren.

Medische Missie Zusters juichen deze inspanningen toe, het is een nijpend probleem. Zij hebben in hun dagelijkse praktijk te maken met gezondheidszorg en de gevolgen van infectieziektes als malaria. Malaria is een infectieziekte en lijkt vaak op griep door de koortsaanvallen met koude rillingen en soms braken.

Jaarlijks overlijden ca. 1 miljoen mensen aan malaria, voor het overgrote deel in Afrika en voor het overgrote deel kinderen jonger dan 5 jaar. Zwangere vrouwen lopen een groot risico om te overlijden als gevolg van complicaties van malaria, maar ook bestaat het risico van spontane abortus of vroegtijdige geboorte.

Het gebruik van een klamboe is zeer effectief bij de voorkoming van bestemming met malaria. Helaas bestaat er nog geen vaccinatie tegen malaria.