Opzet Stichting Vrienden MMZ gewijzigd

Veranderende omstandigheden

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen…

Lees verder>>

Wereld Aidsdag 1 december

Op 1 december is het Wereld Aidsdag. De Medische Missiezusters zetten zich in voor de deze kwetsbare groep mannen, vrouwen en kinderen. Ze geven voorlichting, verstrekken medicijnen, geven bijvoeding om aan te sterken, organiseren creatieve activiteiten, bieden opvang voor wezen en ondersteunen met schoolmaterialen etc.

Een greep uit de projecten van de Medische Missiezusters:

  • Weeskinderen in bijvoorbeeld Uganda en Kenia komen bij de zusters voor schoolmaterialen zoals een uniform, boeken, pennen. Voor € 20,- heeft een kind een schooluniform. Meer informatie Uganda en Kenia
  • Vrouwen met Aids zijn vaak verzwakt en hebben tijdens de bevalling soms geen kracht meer te persen. Zr. Mien heeft vacuumpompjes aangeschaft als hulp bij de bavalling. Deze handpompjes zijn voor eenmalig gebruik en kosten € 35,-.
  • In Ghana krijgen jongeren sexuele voorlichting:  hoe kun je een HIV-besmetting voorkomen? Ze denken vaak nog dat een 1e keer veilig is, of hebben sex in ruil voor mooie beloftes en zijn zich niet bewust van de gevaren van onbeschermde sex. Lees hierover meer bij het project.
  • In de nieuwsbrief van juni staat een artikel over Frifat, creatieve activiteiten voor mensen met HIV of AIDS. U kunt hier de Nieuwsbrief MMZ juni 2012  lezen.
  • Zwangere vrouwen krijgen speciale medicijnen om overdracht van HIV op hun baby te voorkomen tijdens de bevalling in Rubanda, Uganda. Meer informatie.

Wilt u een handje helpen en een donatie doen voor een uniform of handpomp? Klikt u dan hier.