Opzet Stichting Vrienden MMZ gewijzigd

Veranderende omstandigheden

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen…

Lees verder>>

Water voor Ghana

In 2012 diende zuster Ursula een aanvraag in voor watervoorzieningen voor het Sunyani Hostel in Ghana. Zoals gepland zijn de dakgoten en watertanks geïnstalleerd net voor het regenseioen begon. Toen de watertanks gedeeltelijk gevuld waren is de waterput gesloten. Ze gebruiken nu het regenwater voor het land, de was en het wassen van de auto.

Nu aan het einde van het eerste regenseizoen hebben we een enorme oogst van mais, tomaten, komkommers, pompoenen, bonen etc. Hiermee konden ze in hun eigen levensonderhoud voorzien. De oogst was zo groot dat ze zelfs het een en ander hebben kunnen verkopen. Zonder dit nieuwe watersysteem hadden ze nooit zoveel kunnen verbouwen en oogsten.

Doordat ze meer regenwater gebruikten konden ze besparen op electriciteit, vermeden ze overbelasting van de waterput én waren ze in voorbeeld voor hun omgeving voor watermanagement.

Meer over de projectaanvraag

leest u hier.