Opzet Stichting Vrienden MMZ gewijzigd

Veranderende omstandigheden

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen…

Lees verder>>

Vervolg naailessen tienermoeders

In 2011 startte in Ang’iya, Kenia, een groepje van 5 tienermoeders met het volgen van naailessen. De jonge moeders hadden geen scholing en geen zicht op een baan. Nu ze kleermaker zijn én een naaimachine hebben, zijn ze in staat voor zichzelf te zorgen. Dit is een grote stap vooruit en geeft hun zelfvertrouwen een enorme impuls.

naailessen voor tienermoeders, hier samen met hun kindereren

In 2012 hebben zich 15 meisjes aangemeld. Ze komen 4x per week naar school,  met hun baby’s zodat deze gevoed kunnen worden.

Tijdens de bijeenkomsten voor de naailessen is er ook aandacht voor het voorkomen van HIV/Aids.  De kennis over HIV besmetting staat nog in de kinderschoenen en de meisjes zijn ter goede trouw t.o.v. mannen. De jonge moeders krijgen voorlichting over het gedrag van mannen en hoe hierop te reageren.

Vrienden MMZ steunt dit initiatief. De aanvraag van Ang’iya bedroeg € 4000,- . Hiervoor kopen ze naaimachines, stof en materialen en worden de naaileraren betaald.

Hier leest u meer over de ervaringen van één van de eerste leerlingen.

de peuters met hun nieuwe kleding, door hun moeder gemaakt