Opzet Stichting Vrienden MMZ gewijzigd

Veranderende omstandigheden

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen…

Lees verder>>

Venezuela – jongerenwerk in Barquisimeto

Medische missiezuster Maigualida Riera werkt al jarenlang met jongeren in de wijk Lomas de Leon in Barquisimeto. Ze organiseert allerlei cursussen, kampen, vakanties en probeert zo jongeren vaardigheden en een perspectief te bieden.

“Jongeren van 15 tot 25 jaar maken ruim 55% van Venezuela’s bevolking uit” schrijft ze. “Ondanks armoede en gebrek aan mogelijkheden, en dankzij hun eigen inzicht en geloof, staan velen van hen open om iets nuttigs te doen en betere mensen te worden.” Daarom is het vormingswerk onder de jongeren ook zo belangrijk.

Zuster Maigualida heeft dringend behoefte aan nieuw didactisch materiaal. Ook hier gebeurt steeds meer digitaal, en hebben jongeren een grote behoefte om met de digitale mogelijkheden vertrouwd te raken. Daarnaast heeft ze geld nodig om workshops, kampen en cursussen te kunnen organiseren. Ze richt zich daarbij op jongeren tussen de 18 en 25 jaar.

Voor de materialen, de activiteiten en de stipendia voor drie jongerenwerkers heeft ze 8.100 euro nodig. Daarvan wordt 2.000 euro plaatselijk opgehoest, voor het resterende bedrag heeft zuster Maigualida aangeklopt bij de Vrienden. Dezen stelden in april 2010 het bedrag van 6.100 euro beschikbaar voor de activiteiten in 2010.

Zr Maigualida Riera in gezelschap van haar medezusters