Opzet Stichting Vrienden MMZ gewijzigd

Veranderende omstandigheden

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen…

Lees verder>>

Reportage zr. Margreet in Rome

Zr. Margreet heeft een interview  gehad over haar missie in Rome. Dit interview wordt zaterdag 9 februari om 18.00 uur uitgezonden op Nederland 2, Katholiek Nederland.
De herhaling is op dinsdag 12 februari, Nederland 2 om 16.35.

Roderick ziet Rome
In deze aflevering maken we kennis met de Limburgse Zuster Margreet. Ze wist al vroeg dat ze religieuze wilde worden. Ze raakte enthousiast toen ze de zusters in haar geboortedorp bezig zag. In 1952 trad ze in, bij de Missiezusters van Steyl in Tegelen. Omdat ze een zwakke rug heeft was ‘de missie oude stijl’ (ontwikkelingslanden) niet aan haar besteed. Maar niettemin maakte ze zich zeer nuttig in de congregratie. Ze heeft lang op kantoren gewerkt, en in 1970 werd ze gevraagd om naar Rome te komen. Ze ging op het kantoor werken van het Generalaat, het hoofdkantoor van de congregatie. Sindsdien is ze in Rome gebleven. Ze woont eenvoudig. In ruil voor kost en inwoning ondersteunt ze een Italiaanse bejaarde mevrouw die zonder haar al lang had moeten verhuizen. In de ruim veertig jaar dat ze in Rome heeft ze zich veel met de positie van bejaarden bezig gehouden.

Bron: www.rkk.nl