Opzet Stichting Vrienden MMZ gewijzigd

Veranderende omstandigheden

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen…

Lees verder>>

Regenwater voor het Sunyani Hostel

De dakgoten en watertanks voor het Sunyani Hostel in Ghana zijn geïnstalleerd zoals gepland. Het werk was op tijd klaar voor het begin van het eerste regenseizoen. Zodra de tanks gedeeltelijk vol waren, werd de kraan van de waterpomp gesloten, zodat het regenwater nu alleen wordt gebruikt voor de gewassen, de was, het wassen van de voertuigen etc.
Nu aan het eind van het eerste regenseizoen is er een overvloedige oogst van mais, tomaten, komkommers, pompoen, kool, paprika’s, bonen en vele andere gewassen. Er kan zelfs aan anderen geleverd worden en er hoeft nog maar weinig bij gekocht te worden. De studenten zijn ook geïnteresseerd, en er is zelfs een aantal van de eigen producten verkocht. Zonder dit nieuwe regenwatersysteem zou er nooit op zo’n grote schaal geoogst kunnen zijn.
Door het gebruik van meer regenwater is er bespaard op de lopende kosten voor het hostel en de elektriciteit. Daarbij is overbelasting van het boorgat met de electrische waterpomp weten te voorkomen én de medische missiezusters geven het goede voorbeeld aan de buurt voor duurzaam waterbeheer.

Meer informatie over dit project leest u hier.