Opzet Stichting Vrienden MMZ gewijzigd

Veranderende omstandigheden

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen…

Lees verder>>

Prijs voor zuster Anna in India

Sr Anna Varkey ontving de award ‘Nari Ratna ‘ een juweel van een vrouw, voor haar belangrijke bijdrage aan maatschappelijke doelen. Zr. Anna is directeur van RIHAA, een  geïntegreerde holistische benadering tegen alcoholisme en drugs,  in Mandar- India.

Op 8 oktober 2012 werdAnna geëerd door een van de vrouwenorganisaties in Ranchi. Het was een heuglijke dag toen Anna werd erkend en gewaardeerd voor haar werk in het afkickcentrum waar veel gezinnen en individuen, in het bijzonder jongeren, werken aan hun herstel.

De krantenkoppen verklaarden: “Nu Anna tegen middelenmisbruik. Dit betekent  niet dat sr. Anna vecht  tegen corruptie, maar Sr Anna Varkey strijdt tegen de corruptie van de hersenen veroorzaakt door alcohol en drugs.”

Het afkickcentrum in het Holy Family Hospital in Mandar blijft zorgen voor de slachtoffers van alcohol en drugs in het bijzonder van de lagere kasten. De vraag naar begeleiding is groot, in 2012 was de bezetting altijd 200%.  Het Holy Family Hospital draagt zorg voor voldoende ruimte en bedden om aan het toenemende aantal opnames tegemoet te komen in het afkickcentrum. Naast het behandelen van de individuen, voorziet het centrum in gezinsbegeleiding en familie seminars. Het personeel stimuleert het familiebezoek.

De afkickkliniek voldoet aan een schreeuwende behoefte in deze tijd.

zr. Anna tijdens een sessie in de afkickkliniek

De patiënten van de afkickkliniek

zr. Anna selecteert de ontgiftigingsmiddelen voor de patiënten van RIHAA