Opzet Stichting Vrienden MMZ gewijzigd

Veranderende omstandigheden

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen…

Lees verder>>

Opening polikliniek Attat

Op 9 februari was de feestelijke opening van de nieuwe polikliniek en het administratiekantoor bij het Attat ziekenhuis. Op de begane grond is een grote en aantrekkelijke overkapte wachtruimte voor patiënten, een laboratorium en ruime onderzoekskamers voor de patiënten. Op de eerste verdieping, met zicht op de Maria Lourdes Kerk, zijn de kantoorruimtes, de administratie, vergaderkamers en een kleedruimte met douches voor het personeel. Een grote apotheek is gevestigd in de kelder onder de westelijke vleugel van het gebouw.

Bisschop Muse knipt het lint door voor de officiële opening van de polikliniek

Met het doorknippen van het lint was de opening van de polikliniek officieel. Deze gebeurtenis werd opgeluisterd door de aanwezigheid van de bisschop van Muse, zusters, geestelijken uit de regio, medewerkers van de kerk, ziekenhuispersoneel, donateurs uit Italië, Engeland, Duitsland, Nederland en natuurlijk alle medische missiezusters in Ethiopië en vele andere belangstellenden.

Het was een prachtige dag die een periode van tweeënhalf jaar afsloot van plannen, onderhandelen en bouwen van de polikliniek en het bewaken van de financiën door zuster Toni. Een diep gevoel van dankbaarheid voor de voltooiing en de geslaagde viering leefde bij de betrokkenen.
Binnenkort zal de renovatie van het oude gebouw starten.

Feestelijke opening polikliniek Attat, zuster Toni (rechts)