Opzet Stichting Vrienden MMZ gewijzigd

Veranderende omstandigheden

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen…

Lees verder>>

Nieuws uit Arequipa, Cofari, Peru

In Arequipa, Peru werken zuster Patricia Gootee en zuster Norys Navas om kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking een beter leven te verschaffen.
Deze kinderen tellen vaak niet mee in de gemeenschap. De ouders houden deze kinderen binnen in huis waardoor ze praktisch onzichtbaar zijn in de samenleving. Hoewel er een nieuwe goede wet is aangenomen waarin de rechten van gehandicapten beschreven staan, gebeurt het navolgen van deze wet nog lang niet altijd overal. De straten zijn over het algemeen niet ingericht op rolstoelgebruik, waardoor de afhankelijkheid van anderen zeer groot is.

COFARI, een non-profit organisatie, is een revalidatiecentrum waar de kinderen dagelijks terecht kunnen voor de benodigde therapie. De ouders van deze kinderen zijn meestal arm en dragen bij in de kosten door zelf mee te helpen in de keuken of schoon te maken of betalen een klein bedrag, afhankelijk van hun financiële situatie.

Een van onze bestuursleden is in januari naar dit project geweest. Een verslag hiervan kunt u lezen in onze nieuwsbrief van afgelopen juni. Deze nieuwsbrief vindt u onder het kopje ‘Publicaties’, ‘Nieuwsbrieven’.

Stichting Vrienden Medische Missiezusters ondersteunt dit project ook dit jaar weer met een bedrag van € 18.271.
In juli ontvingen wij het eerste bulletin van Cofari, dat een indruk geeft van een aantal feestelijke activiteiten in het eerste half jaar van 2015.

Imagen1

Een trotse David met zijn werkjes.

In de vakantietijd (februari/maart) komen zowel gehandicapte kinderen als niet-gehandicapte kinderen naar Cofari om hun vakantie te besteden aan creativiteit en om een beter begrip voor elkaar te krijgen.

Imagen2
Cofari bestaat dit jaar 12 jaar en dat is gevierd met de kinderen en hun families en het personeel. Het is een geslaagd feest geworden, waarbij ook vertegenwoordigers van de gemeente, politie, de belangenorganisaties voor gehandicapten en andere groepen aanwezig waren.
Er waren allerlei spelletjes georganiseerd voor ouders en kinderen om hun onderlinge band te verstevigen.

Imagen3

25 April 2015 is een pilotproject gestart voor creatief onderwijs. Met dit project wordt geprobeerd aan kinderen met een hersenletsel op een creatieve manier onderwijs te geven.

Imagen5

De officiële opening van de ruimte waar creatief onderwijs plaatsvindt.

 

Moederdag in Cofari.
Moederdag wordt groots gevierd in Cofari. De inzet en betrokkenheid van de moeders bij zowel hun kinderen als Cofari wordt daarmee erkend en gewaardeerd.
Het is tevens een aanmoediging om te blijven vechten voor het welzijn van hun kinderen.
Het feest werd gevierd met optredens van familie en kinderen en natuurlijk lekkere hapjes.

Imagen10

Moeder met haar moederdagcadeau, bestaande uit een grote bak gevuld met o.a. rijst, koekjes, chocolade, suiker, meel e.d.

Imagen11

Binnenplaats bij Cofari met deelnemers aan het feest.