Opzet Stichting Vrienden MMZ gewijzigd

Veranderende omstandigheden

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen…

Lees verder>>

Keuken voor kinderziekenhuis

Het Holy Family Hospital in de provinciestad Techiman (ca. 90.000 inwoners) is een vrij groot ziekenhuis met onder andere een kinderafdeling.

De medische missiezusters wilden in 2010 bij die kinderafdeling een keukencomplex aanbouwen. Waarom? ‘De moeders die bij hun zieke kinderen blijven, moeten zelf voor eten zorgen. Ze kunnen dan beter zelf koken dan eten in de stad moeten kopen.’ zegt medische missiezuster Ursula Preusser. Als dat keukencomplex er staat, willen de zusters kooklessen gaan organiseren voor de moeders en hun kinderen. Want veel kinderen blijken door een verkeerd dieet ondervoed te zijn…..

De aanleg van zo’n keukencomplex kost 9.900 euro, inclusief alle inrichting. De Vrienden hebben eind 2010 besloten om de Ghanese zusters te helpen door hun dit bedrag te schenken.

gloednieuwe keuken voor de moeders van de zieke kinderen