Opzet Stichting Vrienden MMZ gewijzigd

Veranderende omstandigheden

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen…

Lees verder>>

Internationale vrouwendag

De internationale vrouwendag is ieder jaar op 8 maart. In veel landen is het een nationale feestdag. De medische missiezusters zetten zich overal ter wereld in voor de verbetering van de leefomstandigheden van vrouwen en meisjes.

In Kenia krijgen jonge ongehuwde moeders de mogelijkheid een opleiding tot kleermaker te volgen. Als kleermaker, van oorsprong een mannenberoep in Kenia, hebben de jonge moeders de mogelijkheid in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Meer informatie over dit project of lees over de ervaringen van een jonge moeder.

Jonge meisjes vallen voor de charmes van mannen die hen gouden bergen beloven.  In Europa zet zuster Dagmar zich in voor de strijd tegen vrouwenhandel. Met het wegvallen van de grenzen binnen Europa zijn steeds meer vrouwen slachtoffer van mensenhandelaren.  Lees hier meer over dit initiatief.

Zuster Sheila in India vraagt aandacht voor de ondergeschikte positie van meisjes en zet zich in voor een betere toekomst voor deze meisjes en vrouwen van de Dalit kaste.  Lees meer over een van de projecten van MMZ.

 

Sexuale voorlichting is van groot belang in bijvoorbeeld Afrika om jonge meisjes bewust te maken van het risico van een besmetting met het HIV virus. De medische missiezusters leren hen dat ze mogen opkomen voor zichzelf en dat ze ‘nee’ mogen zeggen.  Meer informatie over deze werkvorm kunt u hier lezen.

Zwangere vrouwen in Ethiopië worden begeleidt bij hun zwangerschap in het Attat ziekenhuis.