Opzet Stichting Vrienden MMZ gewijzigd

Veranderende omstandigheden

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen…

Lees verder>>

Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en kiesrecht.

Zo een strijdbare vrouw is ook Elma van den Nouland. Zij is verpleegkundige en heeft de International Course in Health Development (ICHD/MPH) Master of Public Health, aan het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) gevolgd.

Tot 2004 was Elma lid van de congregatie van de Medische Missiezusters. Zij werd uitgezonden naar Engeland en Ethiopië.

In Nederland zet zij zich momenteel in voor slachtoffers van mensenhandel en werkt zij voor de Stichting Religieuzen Tegen Vrouwenhandel (SRTV).

Van haar hand is het boek “Moeder voor een dag en 30 andere verhalen”, uit de tijd dat zij als Medische Missiezuster werkzaam was in Ethiopië. Het zijn ontroerende en hilarische verhalen die een kijkje geven in een bijzondere periode in haar leven.

Het boek kost € 13,95 (incl. verzendkosten) en is te bestellen bij Elma. Tel.nr. 06 – 4994 7920 of e-mail naar elmavandennouland@gmail.com.