Opzet Stichting Vrienden MMZ gewijzigd

Veranderende omstandigheden

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen…

Lees verder>>

Indiase zuster bezoekt VS

Het Katholieke Moederschap Instituut ofwel Catholic Maternity Institute in Santa Fe, New Mexico, wordt door velen geroemd en staat bekend als “CMI,” was de eerste “thuis missie” van de Medische Missiezusters en werd de eerste school in de verloskunde in de Verenigde Staten (verbonden aan de Katholieke Universiteit van Amerika ).

De Medische Missiezusters werkten in de katholieke Kliniek in 1943, 70 jaar geleden, toen de zusters door de Tweede Wereldoorlog niet naar de overzeese missies konden worden uitgezonden.

Het CMI zelf opende in 1944 en heeft in 25 jaar  honderden verpleegkundigen tot verloskundigen opgeleid, verstrekte  zwangerschaps-en kraamzorg voor een zeer arme bevolking, voerden wekelijkse prenatale klinieken en assisteerden bij vele thuisbevallingen. Veel van onze eigen zusters werkten en werden opgeleid bij CMI. Het was en blijft een zeer gerespecteerd verpleegster-verloskundige centrum in de VS.

Onze assistent Society coördinator, zuster Elizabeth Vadakekara bezocht onlangs het  CMI tijdens haar eerste officiële bezoek aan de Medische Missiezusters in Noord-Amerika.

MMZ in VS

zuster Carol Francis, assistent society-coördinator zuster Elizabeth Vadakekara en zuster Katherine Baltazar bezoeken het Katholieke Moederschap Instituut.