Opzet Stichting Vrienden MMZ gewijzigd

Veranderende omstandigheden

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen…

Lees verder>>

Hostel in Ghana krijgt watertank

Het hostel voor studenten in Sunyani wordt gerund door zuster Ursula Preusser en is goed uitgerust. In het hoogseizoen is het hostel vol en zelfs in het laagseizoen wordt het hostel bezocht voor workshops en bezoekers. Het hostel beschikt over een waterput dat voor net voldoende water zorgt voor het hostel en de logees.

In het regenseizoen valt er veel regen dat de zusters willen opvangen en gebruiken voor de landbouw. Als er meer regenwater wordt opgevangen kan er bespaard worden op de elektriciteitskosten voor de waterpomp.

In de omgeving van de Katholieke Universiteit zijn nog twee hostels. Het is hen niet gelukt een goede waterpomp aan te leggen en het water wordt nu met vrachtwagens gebracht.

Het opvangen van regenwater is tot op heden ongebruikelijk in Ghana. De zusters hopen dat ze als voorbeeld kunnen dienen voor hun omgeving. Het is een milieuvriendelijke manier van watervoorziening.

Voor het realiseren van dit project moeten er dakgoten geplaatst worden en een goede basis gerealiseerd worden voor de plaatsing van twee watertanks van 7000 liter. De totale kosten zijn € 4008,- die volledig door Vrienden MMZ worden betaald.

studenten bij Sunyani hostel

Het Studentenhostel Sunyani