Opzet Stichting Vrienden MMZ gewijzigd

Veranderende omstandigheden

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen…

Lees verder>>

Hiv/aids programma Oeganda

In Kabale, Zuidwest Oeganda, loopt een hiv/aids programma van de medische missiezusters. Het programma heeft de volgende doelen:

  • ervoor zorgen dat besmette ouders zo lang mogelijk kunnen blijven leven, zodat ze er zo lang mogelijk voor hun kinderen kunnen blijven zijn;
  • Aidswezen helpen om zo snel mogelijk op eigen benen te kunnen staan;
  • Zorgen voor Aidspreventie bij jongeren.

‘Het aantal cliënten is de laatste tijd sterk gegroeid, zeker sinds de beschikbaarheid van aidsremmers. Ook de behandelkosten zijn toegenomen’ vertelt een van de betrokken zusters. In principe betalen de patiënten een bijdrage voor hun behandeling, maar deze inkomsten zijn veel te laag om het programma draaiende te houden.
Want de mensen die in dienst zijn van het project moeten worden betaald, er zijn activiteiten gericht op Aidspreventie (drama, video’s, workshops, etc.) die gefinancierd moeten worden, de patiënten moeten verzorgd worden, en er wordt gezorgd voor aanvullende, versterkende voeding.

In de eerste helft van 2010 hebben de Vrienden dit project gesteund met 5.900 euro.