Opzet Stichting Vrienden MMZ gewijzigd

Veranderende omstandigheden

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen…

Lees verder>>

Evaluatie renovatie Kumasi Huis, Ghana

Zr. Edith hoorde het goede nieuws dat het geld voor de renovatie beschikbaar was begin mei 2013 terwijl zij het water

van een eerdere regenbui in het huis aan het opdweilen was.

Onmiddellijk werd de aannemer gebeld en half mei werd de renovatie aangevangen. Zr. Edith bleef in het huis wonen gedurende de renovatie.

Alles in huis werd met plastic afgedekt tegen stof en regen.

Het afbreken van het dak en het opmetselen van een deel van de muren en daarna de dakopbouw duurde ongeveer twee weken. Alhoewel mei de regenmaand is, had het nog bijna niet geregend, maar nauwelijks waren de werkzaamheden begonnen of de regen barstte in alle hevigheid los. Twee weken lang was zr. Edith bijna constant aan het dweilen omdat het dak er gedeeltelijk af lag ook al werd aan het eind van iedere dag geprobeerd om alles met plastic af te dekken.

Gelukkig kreeg ze soms hulp.

Ondanks de slapeloze uitputtende nachten, hield de gedachte dat zoveel donateurs geld gegeven hadden voor deze renovatie haar op de been.

Natuurlijk was het werk toen nog niet gedaan. Er moesten nog nieuwe elektriciteitsdraden getrokken worden, gestuukt, geverfd en de plafonds hersteld worden, maar het ergste was achter de rug.

Er is ook een regenwatertank geïnstalleerd om water op te vangen voor de tuin en de schoonmaak.

Alleen de muur die om het huis en de tuin heen staat moet nog geverfd worden. Hiervoor moeten nog fondsen gevonden worden.

Zr. Edith schrijft “de afgelopen zes maanden hebben me veel kansen geboden om te leren, te groeien, en hebben mijn geloof verdiept. Ik had geen privéleven meer omdat van de vroege morgen tot de late avond mensen in en uit liepen en alle deuren open stonden. Deze ervaring verdiepte ook het besef van mijn broeders en zusters die geen dak boven hun hebben, niet omdat ze dat niet willen, maar omdat de omstandigheden in hun leven hen daartoe dwongen.

Ik ben de donateurs van de Vrienden van de Medische Missiezusters heel dankbaar dat zij deze renovatie mogelijk hebben gemaakt.”

Zr. Edith  Dug-yi, districtcoördinator West-Afrika