Opzet Stichting Vrienden MMZ gewijzigd

Veranderende omstandigheden

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen…

Lees verder>>

Bestuurslid gezocht.

Stichting Vrienden Medische Missiezusters zoekt versterking van het bestuur.

In arme landen overal in de wereld werken ruim 600 medische missiezusters: vrouwen met het hart op de juiste plaats die er willen zijn voor mensen die hun steun hard nodig hebben, ongeacht ras, religie of politieke voorkeur. Met hulp van donateurs proberen zij het verschil te maken en een toekomst voor velen te creëren. De stichting Vrienden van de Medische Missiezusters maakt dat mede mogelijk (www.medischemissiezusters.nl).

In verband met het aftreden van een van de leden van het stichtingsbestuur is stichting Vrienden Medische Missiezusters op zoek naar een enthousiast bestuurslid dat ons team wil komen versterken.

De functie

Elk van de bestuursleden heeft een aantal verantwoordelijkheden voor werkzaamheden binnen de stichting. Deze worden door een team van medewerkers op het secretariaat in Utrecht uitgevoerd of worden gecoördineerd met externe dienstverleners. Een belangrijk accent voor het nieuwe bestuurslid zal liggen op fondsenwerving en communicatie met onze donateurs en partners. Het bestuur vergadert 5 maal per jaar. De stichting heeft een ANBI-status.

Het profiel

Wij zijn op zoek naar mede-bestuursleden die vooral enthousiast en betrokken zijn en die verantwoordelijkheid willen nemen om hun taken uit te voeren. Ervaring in de genoemde taken is een pré maar niet per definitie noodzakelijk.

Beloning

De bestuurder ontvangt voor de werkzaamheden geen beloning. Wel worden onkosten vergoed.

Reageren

Als je naar aanleiding van bovenstaande omschrijving enthousiast bent geworden, stuur dan je motivatiebrief en CV naar de voorzitter of secretaris van Stichting Vrienden Medische Missiezusters. Voorzitter: Annemiek van Vliet: am.vanvliet@xs4all.nl of de secretaris Richard van Bruchem: r.vanbruchem@xs4all.nl.