Opzet Stichting Vrienden MMZ gewijzigd

Veranderende omstandigheden

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen…

Lees verder>>

Auto voor AA programma

In Mandar, India, is zuster Anna actief op het gebied van de bestrijding van alcoholisme wat een groot probleem is onder de armsten van India.

Mandar ligt in een onontgonnen gebied. De infrastructuur is slecht, er is geen veilig drinkwater of elektriciteit. De meeste huizen hebben wanden van klei en plaatselijk gemaakte tegels. 40% van de mensen leeft onder armoedegrens. 20 tot 25% van de mensen is alcoholist.

Zuster Anna en haar team reizen langs de dorpen en stadjes in de omgeving van Mandar om alcoholisme bespreekbaar te maken. Ze wijzen op de mogelijkheid in het RIHAA centrum behandeld te worden. Daarnaast geven ze voorlichting  en organiseren bijeenkomsten om de mensen bewust te maken van de gevaren van een verslaving. Ook worden AA bijeenkomsten gegeven en zijn er praatgroepen voor de vrouwen van alcoholisten.

Zuster Anna en haar team hebben een betrouwbaar vervoersmiddel nodig om naar de verafgelegen dorpen en stadjes te kunnen gaan voor de uitvoering van hun werk.

Zuster Anna heeft plaatselijk fondsen gevonden en mist nog een bedrag van € 4545,- om een auto te kunnen kopen. Vrienden MMZ heeft dit bedrag uitgekeerd.

de nieuwe auto voor het AA programma van de afkickkliniek RIHAA

Het Team van RIHAA, de afkickkliniek voor alcoholisme

de nieuwe groep mannen in de afkickkliniek RIHAA, Mandar