Opzet Stichting Vrienden MMZ gewijzigd

Veranderende omstandigheden

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen…

Lees verder>>

Apotheek in Ang’iya is weer gevuld

Good Shephard, de apotheek in Ang’iya, is onderdeel van het Gezondheidsprogramma van de medische missiezusters. MMZ is 6 jaar geleden in dit gebied in het westen van Kenia gestart. De zusters werken zowel preventief alsmede behandelend voor dit zeer arme deel in Kenia. De mensen die hier komen hebben niet of nauwelijks geld om medicijnen of andere medische zorg te betalen en deze voorzieningen zijn ontzettend duur. Van de weinige inkomsten die MMZ ontvangt is het onmogelijk de apotheek te runnen. De kleine bron van inkomsten wordt gebruikt om de salarissen van de medewerkers in het Gezondheidscentrum te betalen.

Zuster Gaudencia en zuster Mien hebben financiële ondersteuning nodig om de medicijnen aan de mensen te kunnen verstrekken. Vrienden MMZ doet een bijdrage van € 8000,- om de apotheek te kunnen vullen.

De nieuwe voorraad medicijnen is gearriveerd bij zuster Gaudencia

Zuster Joy Kujur (rechts) uit India werkt nu ook in Ang’iya.
Tassen voor de kinderen van een gulle gever uit Limburg.