Opzet Stichting Vrienden MMZ gewijzigd

Veranderende omstandigheden

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen…

Lees verder>>

Apotheek Ang’iya weer gevuld

Apotheek De Goede Herder, in Angiya, Kenia, is onderdeel van het gezondheidsprogramma van de medische missiezusters. Zij streven ernaar om kwalitatieve gezondheidszorg te bieden . Zij bieden zowel preventieve als helende zorg aan patiënten in dit afgelegen deel van Kenia. Het is een zeer arm gebied. De meeste patiënten zijn niet in staat om te betalen voor medische zorg en dat maakt dat de zorg ofwel gratis wordt gegeven of dat er heel weinig voor de gegeven diensten wordt betaald. Het is echter niet genoeg om geneesmiddelen en medische voorraden van te kopen, laat staan de salarissen voor werknemers te betalen. Geneesmiddelen en medische benodigdheden zijn erg duur en het is altijd een opgave om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen.
Het project van de medische missiezusters is gericht op het meer ondersteunen van de met HIV / AIDS en tuberculose besmette patiënten door het verschaffen van basiskwaliteit geneesmiddelen voor infecties van de huid, diarree, hoesten, longontsteking en andere aandoeningen.
Door de aanschaf van nieuwe medicijnen kunnen de medische missiezusters hun missie van het brengen van gezondheid en genezing aan de mensen die zij dienen, voortzetten en het leven van de patiënten verlengen.
Tevens kunnen patiënten, waarvan de gezondheid zodanig verbeterde door de medische zorg, weer aan het arbeidsproces deelnemen.

Medicijnen, aangeschaft m.b.v. donaties Vrienden.

 

Zr. Joy Kujur mmz uit India in de apotheek werkzaam.