Opzet Stichting Vrienden MMZ gewijzigd

Veranderende omstandigheden

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen…

Lees verder>>

Agnes McLaren 100 jaar geleden overleden

De Medische Missie Zusters gedenken de 100ste verjaardag van de dood van Agnes McLaren op 17 april. Ze was de Schotse arts die zich onvermoeibaar inzette voor sociale rechtvaardigheid. Dit hield ook in dat ze ervoor streed om moslimvrouwen in Noord-India (nu Pakistan) toegang te laten verkrijgen tot de gezondheidszorg. Agnes had gezien hoe honderden vrouwen en kinderen stierven omdat hun gewoonte en religie niet toestond dat ze werden gezien door mannelijke artsen. En er waren erg weinig vrouwelijke artsen in de vroege jaren 1900. Ze was er zeker van dat vrouwen opgeleid tot gezondheidswerkers  het verschil kunnen maken in de wereld. Anna Dengel, onze stichteres, was “in vuur en vlam” toen ze hoorde van deze behoefte en ze zette onmiddellijk haar koers op het volgen van een medische opleiding en het inspelen op de behoeftes van de vrouwen van Noord-India.
Hoewel Agnes McLaren en Anna Dengel elkaar nooit hebben ontmoet, zijn hun levens voor altijd verenigd in de Medische Missiezusters  en in hun gemeenschappelijke missie van genezing.

De Nieuwsbrief van de Medische Missiezusters van juni 2013 zal in het teken staan van Agnes McLaren en Anna Dengel. Wilt u deze ontvangen? Neemt u contact met het kantoor van St. Vrienden MMZ, mail: vriendenmmz@antenna.nl of 030-273 25 03 (ma-di-wo-do)

Agnes McLaren