Opzet Stichting Vrienden MMZ gewijzigd

Veranderende omstandigheden

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen…

Lees verder>>

Aanleg weg Sunyani hostel naar hoofdweg

In 2008 heeft de Stichting Vrienden MMZ bijgedragen aan de bouw van het Sunyani hostel in Ghana en in 2012 aan de plaatsing van twee watertanks van 7000 liter.

Tot voor kort konden de studenten van het hostel over een zandweg naar de hoofdweg lopen om naar de universiteit te gaan. Deze weg is nu niet toegankelijk meer, daar er een huis op gebouwd wordt. De bestemming was nl. altijd al bouwgrond.

De enige manier voor de studenten om nu bij de hoofdweg te komen is door zich een weg te banen door struikgewas, beplanting van teak-bomen, over boomstronken te klauteren en de diepe gaten in de grond proberen te vermijden.

Taxi’s weigeren om naar het hostel te komen, vanwege de ontoegankelijkheid.

Er zullen in de toekomst waarschijnlijk nog wel meer huizen gebouwd worden in de omgeving, waardoor de kosten van de aanleg van een weg gedeeld zouden kunnen worden, maar dat kan nog jaren duren.

Een rijke katholieke aannemer heeft aangeboden om een asfaltweg aan te leggen tegen een gereduceerde prijs. De kosten zijn omgerekend € 6.666,00 en bestaan uit het gebruik van een buldozer, het effenen en asfalteren van de weg, brandstof en salaris voor de werknemers.

Er is hiervoor een projectaanvraag binnengekomen van de Medische Missiezusters in Ghana. In de afgelopen projectenvergadering van de Vrienden MMZ heeft het bestuur deze projectaanvraag gehonoreerd.

Het hostel in Sunyani, gerund door de Medische Missiezusters