Opzet Stichting Vrienden MMZ gewijzigd

Veranderende omstandigheden

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen…

Lees verder>>

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen voor dit goede doel. MMZ – en daarmee de Vriendenstichting- heeft altijd veel belangstelling en veel betrokkenheid opgewekt. Tot in 2016 waren er nog meer dan 5.000 lezers van onze Nieuwsbrief en meer dan 2.000 actieve donateurs.

Door veranderende omstandigheden is de opzet van de Stichting Vrienden nu gewijzigd: van een actief, fondsenwervend en donaties schenkende stichting zijn we nu meer een vermogensfonds geworden. We beheren het bestaande vermogen en dragen bij aan Projecten in de lijn van de oorspronkelijke doelen van MMZ, binnen én buiten de wereldwijde MMZ organisatie.

En we zijn heel trots ook bij te mogen dragen aan het levensonderhoud en de gezondheidskosten van de zusters, die zich jarenlang hebben ingezet voor anderen. Zij mogen nu genieten van een zorgeloze oude dag, mede dankzij het beschikbare vermogen van de Stichting Vrienden MMZ.

Voedingsprogramma op school.

Zr. Pauline Sadiq, mmz bij een stenenbakkersgezin.