Opzet Stichting Vrienden MMZ gewijzigd

Veranderende omstandigheden

Veranderende omstandigheden

Sinds 1977 draagt de Stichting Vrienden MMZ bij om Medische Missiezusters waar ook ter wereld te steunen in hun werkzaamheden. Ook ver daarvoor waren familieleden, vrienden en andere betrokkenen actief om geld in te zamelen…

Lees verder>>

Fisteloperaties in Kameroen door Mercy Ships

De geboorte van een kind hoort een prachtig moment te zijn, maar voor veel vrouwen in ontwikkelingslanden is juist het tegenovergestelde waar. Door gebrek aan goede medische zorg en expertise moeten veel vrouwen in Afrika vaak een lang en moeilijke bevalling ondergaan. In veel gevallen overleeft het kindje de bevalling niet en blijft de moeder met een fistelprobleem achter. Dat betekent dat er een beschadiging aan de blaas ontstaat na de bevalling, waardoor de vrouwen constant urine lekken. Vaak leven deze vrouwen in isolatie en eenzaamheid omdat ze worden verstoten uit hun dorpen en de maatschappij.

Mercy Ships biedt gratis fisteloperaties aan voor de vrouwen. Stichting Medische Missie Zusters maakt het project mede mogelijk door haar financiële steun.
Door de fisteloperaties van Mercy Ships krijgen deze vrouwen een kans op een nieuw leven. Ze kunnen weer terug naar huis, naar hun families en ze kunnen ook werk zoeken..

De operatie is geslaagd

De operatie is geslaagd

Het schip de Africa Mercy verblijft in 2017 en 2018 in Douala, Kameroen en men streeft er na zo’n 300 vrouwen te opereren.

Een nieuwe jurk bij de ceremonie van terugkeer naar de gemeenschap

Een nieuwe jurk bij de ceremonie van terugkeer naar de gemeenschap

Voor meer informatie: www.mercyships.nl