Ang’iya Kenia

Ang’iya Kenia

In 2006 zijn drie zusters deze medische post begonnen. Een van de drie was de Nederlandse zuster Mien Leistra, zij was tot haar dood lid van het bestuur van de stichting Vrienden.

Het ziekenhuis en het zusterhuis hebben dringend behoefte aan een goed werkende energievoorziening. De stichting Vrienden zorgt ervoor dat door de installatie van zonnepanelen de huidige energievoorziening weer up to date is. Een hele vooruitgang! Ook worden er nieuwe watertanks geïnstalleerd voor opslag van het regenwater.

April 2020 is gestart met de bouw van een school voor kinderen vanaf drie jaar. Het onderwijs hier lijkt erg op het Montessori-onderwijs. De school heeft al een naam: de Anna Dengel Academy.

Bovendien hebben de zusters nu geld om de kwetsbare weduwen en wezen in deze streek vooruit te helpen. De kinderen op de foto hebben HIV. Zij leren in Ang’iya onder andere hoe ze met hun medicatie moeten omgaan. In de tassen zit extra voeding om mee naar huis te nemen.

Sinds kort is er een ambulance. Maar deze moest lokaal eerst verbouwd worden. De ambulance moet immers nog even mee in een regio waar de seizoenen hun eisen stellen aan auto’s.